'

~ 'uRag dRrulug' adalah dialek pedalaman Ulu Tembeling di Pahang bererti 'Orang di Ulu'- Walaupun terdapat loghat pertuturan berbeza diantara beberapa kampong @ Gusai, Mat Daling, Kg. Bantai, Kuala Sat serta Kg. Pagi namun memahami antara satu sama lain dan merasakan bahawa kami tetaplah satu. Blog satira ini membawa suara anak daerah terpencil dan terpinggir ke persada dunia, - serius dan sinis ~

mutiara kata UD:

mutiara kata UD:
bukan aku hendok, bukan aku mintok...
dunieq tork tau maluq..

Sunday, May 30, 2010

PEMIMPIN UMNO KITA


Intenet drrulug tok berapa mulek. Tapi dapat lah jugek akuk melayar di internet ini. Dalam pada akuk merayau punya merayau punya merayau akuk terjupek dengan satu blog baru http://umbjerantut.blogspot.com

Tamboh meriohlah dunia blog Jerantut nanti. Sama ada Ketua Pemuda bacek ke dok, dunia blog tetap berkembang dengan merioh. Dulu dizaman Pak Lah, KJ pernah kata blogger ini beruk tetapi kini dia sudoh sedo dan mengupah beberapa blogger menulih mengenai nya dan memuji-mujinya pulok. KJ dah berubah aroh gamoknya. Tapi KP kita masih goblog dan kata blogger ini kelas bawahan, budo punya KP.

Usaha mencatas KW masih terdengar di DUN Damak. Sapa punya kerjek ni wok? Dengor kabornya Dato' Nazri beria-ria beno nak membunuh KW. Dato' Setiausaha juga terlibat dan menunjulkan Zahar gemuk mengganti KW. Dema ni memang tok sayang UMNO. Kalau nok beperang moh kita berperang bebetol.

Dato' Nazri semasa mudek ke ulug merasmi mensorat druulug mudek dengan kawan-kawannya, naik jet seki, mewoh sungoh deme. Ada 3 pramugari cantek dengan demenya, lagilah mewoh. Selalu nya Dato' tido de reshaus tapi kali ini nok tido bergumul depasir...bekemoh. Sedak lah Dato' yek? Inilah cuntuh pemimpin yang bagus. Nanti kitek cerita lagi hal ini. Hehehe. Sedok lah awok Dato'.

10 comments:

menyegar said...

Salam.ye ke oih demanya berkemoh depasir dgn peramugari?bestnya yok?

Kas nok kas seberg said...

lucah betul..!
tidur atas pasir..?
tak kena gigit tungau ke..?

uRag dRrulug said...

deme bekempoh lah tuh, hehehe
nye kepek-kepek bawok kerakit, mematok selaluk

WZWH said...

Salam saudara Urag Drrulug,
Om ada bukti ke? Om jangan memain dengan Dato' Haji karang nya tembok ke om! Om jangar dengar fitnah urang. Om jangan campur hal urang. Om jaga Yang Berhurmat om sudah.

WZWH said...

Salam Urag Drrulug,
Om boleh tak cerita hak molek orang buat. Kenapa om ceria buruk orang? Orang Ulu Tembeling yang pure,original, tak suka cerita sensasi macam ni. Orang di hulu cakap, "mind your own business!"

uRag dRrulug said...

kalau ong pandai guna internet dan tau facebook ong akan jupek kisoh ini, dah rioh urag beceritek didalam facebook, sayangnya ong tak adek facebook. memang facebook dan blog ini tidak begunek, ini hanya untuk urang budo saje yang pakai nya urang ceredik tak gunek facebook dan blog, hehehe

WZWH said...

Urag Drrulug,
Facebook Wan Zamzuri Wan Hasenan, Admin Facebook Isu Politik Semasa ada 14300 fan.K

uRag dRrulug said...

So what? Glamour? Layok ke ong jadi pemimpin? Kahakahakh! Memang ong tak pernoh meninguk ke bumi ong pijak ni, wok! Kebangaan ong tu lah yang akan menjahanamkan ong. Sikap meninggi diri, sombong, bongkak adalah riak dan orag becik ke dime. Jihek amat tuh!

Anonymous said...

Wan Zamzuri Wan Hasenan
urag drulug dia pedooh sangat gon...
hahaha isu politik semasa dia admin..
hahaha hahaha budonya dia...
hahaha 14000 fan.....
ips tu creatornya bukan dia..
PKR cabang ampang
jangan pandai2 mengada mengaku

Anonymous said...

UD,
zaman ni doh ramai urag melayu mewah-mewah.., itulah kesukaan demenye, berpuye-poye itulah yang bulih menceriakan deme tu.., itulah budaya urag beduit,urag beruang...

Akuk penah terdengo urag kata semasa selepas pru dulu, urag-urag macam nilah.., demenya terlepas cakok, deme kata urag-urag ulu ni mudah amat untuk menang dalam pertandingan, dekat-dekat nok bertanding sok, tabur je duit, menanglah...

aigh..?, mudoh amat macam beli ayam je weh, agoknya ibarat... tabur je jangung tuh, menerkamlah weh mematuk jagung.., pastu tangkoklah sembelih...,gitu ke...