'

~ 'uRag dRrulug' adalah dialek pedalaman Ulu Tembeling di Pahang bererti 'Orang di Ulu'- Walaupun terdapat loghat pertuturan berbeza diantara beberapa kampong @ Gusai, Mat Daling, Kg. Bantai, Kuala Sat serta Kg. Pagi namun memahami antara satu sama lain dan merasakan bahawa kami tetaplah satu. Blog satira ini membawa suara anak daerah terpencil dan terpinggir ke persada dunia, - serius dan sinis ~

mutiara kata UD:

mutiara kata UD:
bukan aku hendok, bukan aku mintok...
dunieq tork tau maluq..

Monday, September 10, 2012

ORANG LIWAT

Antara yang ada umphhh dan yang hanya ada ehhhh


'Orang Liwat' ini adalah bencana besar kepada negara. Dulu masa dalam UMNO dia sudah hampir jadi orang nombor satu, tetapi kerana tidak sabar dan terlalu bermain politik serta yang lebih utama adalah keperibadiannya yang sudah semakin terserlah tidak baiknya. Memang tidak layak langsung orang yang sedemikian jadi pemimpin kita.

'Orang Liwat' ini memang ternyata istimewa, tidak hairanlah bila dia dianggap Anu-gerah Tuhan oleh Isterinya, mungkin kerana 'kebengkokkannya' yang membuatkan dia istimewa atau mungkin juga kerana keupayaannya untuk berubah-ubah sepertimana sesumpah.

'Orang Liwat' ini aklan tunjukkan sokongan kepada Cina apabila berhadapan dengan kaum Cina. Sokong India apabila berdepan dengan kaum India dan perjuangkan bangsa Melayu apabila berhadapan dengan kaum Melayu, demikian juga beliau akan tunjukkan sokongan dan perjuangkan Orang Asli bila berhadapan dengan mereka. Itulah istimewanya 'Orang Liwat' ini. Bagaikan pendekar, 'Orang Liwat' tangkas menikam...kiri dan kanan...depan dan belakang.....

Bahayanya 'Orang Liwat' ini adalah kerana dia sanggup lakukan apa saja demi mencapai cita-cita dan kehendaknya. Demi hendakkan Aiskrim perisa 'samsidar' beliau sanggup mengangkat 'anak ali' untuk jadi pemimpin kanan parti PKR (Parti Koyakkan Rektum).

Tidak lama dulu, kita tidak berani nak makan karipap kerana teringatkan kisah beliau yang memakan karipap sebaik sahaja selesai membelasah 'belakang' seful. Bahkan sempat bertanya...'Are you ok?" Tentu kita masih belum lupa ayat mengayat beliau sebelum menyula belakang 'seful'..'Can I Fuck You Today'?  = CIFUT. Kisah itu belaku disebuah condo yang apabila ingin memasukinya kena disebutkan kata kunci 'Mokhtar'.

Penyokong kuat dan fanatik beliau tentu tidak mengakui hakikat demikian, tetapi mahkamah telah memutuskan bahawa kejadian 'tikam belakang' itu memang benar-benar berlaku, cuma 'Orang Liwat' tidak dijatuhkan hukuman kerana masalah teknikal.

Apakah tidak dihukum bersalah bermakna beliau tidak bersalah, atau tidak melakukan 'tikaman belakang'? Itulah isu sebenarnya. Melakukan atau tidak melakukan  dan bukan soal dihukum atau tidak. Ini mengenai moral pemimpin. Tentu kita tidak mahu 'Imam Mahadi' kita merupakan seorang yang giat dengan perlakuan seks rambang dan seks sama sejenis.

Anak-anak muda sedang dipengaruhi oleh mereka untuk melawan kerajaan. Jangan jadi bodoh wahai anak muda. Kerana kamu hanyalah sebagai alat untuk mencapai cita-cita peribadi 'Orang Liwat' semata-mata dan apabila kamu tidak diperlukan lagi, kamu juga tidak akan dipedulikan.

Di daerah kita bukan sedikit mahasiswa yang bodoh sedemikian. Mereka diberikan impian untuk jadi pejuang sedangkan perjuangan itu bukan untuk mereka. Perjuangan yang mereka lakukan itu hanyalah untuk kepentingan 'Orang Liwat' semata-mata.

Bijaksanakah jikalau mahasiswa melayu sibuk berdemo sana sini dan kemudiannya pencapaian dalam akedemik merudum jatuh sedangkan dalam masa sama anak-anak bangsa lain mencapai kelulusan akademik yang tinggi. Bijaksanakah anak-anak melayu yang menonggeng bontotnya kepada gambar PM dimalam merdeka. Muka mereka itu sepatutnya dibenamkan dalam bontot sejak mereka lahir lagi dahulu.

Cuba lihat, siapakah lagi penyokong kuat 'Orang Liwat' yang masih bersamanya? Kebanyakan mereeka telah meninggalkan 'Orang Liwat' kerana sedar bahawa minda mereka sudah dilewat sekian lama, dan mereka juga bimbang bontot mereka juga akan diliwat akhirnya nanti. Terbaru, Raja Petra juga sudah meninggalkan 'Orang Liwat', jadi siapa lagi yang akan bersamanya? Melainkan ada keinginan untuk diliwat.

Jangan hairan kalau 'Orang Liwat' ini banyak mencipta konspirasi dan meburuk-burukkan PM termasuk kes pembunuha Al-Tantuya kerana dia jenis 'baling batu kemudian menuduh orang lain' .Aihhh! Kerayanth ong yerk, Anok Bukit Guling Gendang. Be-liwat amart ong, ishhh! Suruh ke Tok Wakil pakai kepioh dan sereban. Bimbang jadiq macaph Ostad Baderol pulork, prujek dalaph hutel! Hehehe!


4 comments:

Anonymous said...

ASAL PERKATAAN LIWAT DARI MULUT tun mahadhir, lepas tu semua melayu2 umno terpengaruh dan penuh percaya; liwat...liwat...liwat dan liwat...sejarah telah membuktikan kejatuhan melaka adalah dari mulut manusia yang sama waktu dengannya....baka mamak....apakah manusia pemuka2 umno yg lain tu suci bersih dari zina dan apa2 yg sama waktu dgn nya?

Anonymous said...

Saya suka anuar,nik aziz,lim kit siag dan lain2nya kerana meujudkan satu barisan pembangkang yang kuat. bila pembangkang kuat rakyat lebih terbela, kalau tidak bn/umno asyik memperlembukan rakyat sahaja. pembangkang kuat saya dapat 500.00 org felda dapat 15000, kalau pembangkang lemah spt dulu2 jgn harap nak dpt sen, dan saya rasa kalau pembangkang memerentah rakyat lebeh tebela. puak2 umno/bn hanya nak memenuh tembolok mereka sahaja.

Anonymous said...

org drulug, minda tuan telah berjaya di pengaruhi olih tun mahadhir. cuba tuan baca carita khalid samad mp s.alam apa yg diperkatakan olih tun musa hitam mengenai mahadhir. mungkin cerita tu bohong, tapi paling kurang bolih lah kita berfikir2 sebelum menulis....tuduh org meliwat kalau tak sama tapi seakan2 tuduh org berzina. tuduh semata2 tanpa saksi inshaallah hukuman amat berat. beringat2 menulis tu....

uRag dRrulug said...

Salam, ada lebih 50 komen dan tidak saya siarkan kerana nampaknya tidak ada beza antara satu sama lain - menyokong Orang Liwat. Bukanlah itu sebabnya komen berkenaan tidak disiarkan, tetapi kerana kita sedar bahawa semuanya mungkin dari orang yang sama kalau tidak pun dari kumpulan yang sama @ Siber Tropper Fuckatan bagi memesongkan fikiran rakyat supaya simpati kepada Orang Liwat. Saya tetap pervaya bahawa Orang Liwat memang meliwat dan mahkamah telahpun memutuskannya demikian....Orang Liwat memang meliwat...jangan kita dipesongkan oleh fakta yang salah..

Yang kita bincangkan disini hanya mengenai Orang Liwat, jadi tidak adil untuk mengaitkan dengan yang lain, umpamanya jika tuan didakwa mahkamah kerana melangar undang2, apakah boleh tuan katakan kepada hakim bahawa orang lain juga melanggar undang2 itu? Kita jangan merasakan terlalu bijak sedangkan kita tidak sedemikian bijak, hahaha!!